المپیادهای علمی دانش آموزی، به آزمونی اطلاق میشود که هر ساله در سطح دانش آموزان دبیرستانی در کشور برگزار میشود.
در روز چهارشنبه ۱۰ مهرماه ۱۳۹۸، اولین جلسه ی کلاس های آمادگی المپیاد زیست با حضور جناب آقای صادق زاده؛ دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دارنده ی مدال نقره المپیاد و دانش آموزان علاقمند به حضور در رقابت های علمی برگزار گردید.
هدف از برگزاری آزمون المپیادهای علمی، شکوفایی استعداد دانش آموزان ایرانی و در نهایت انتخاب تیمی چند نفره برای شرکت در المپیادهای علمی بینالمللی است.
درحال حاضر، المپیادهای علمی دانش آموزی در کشور در ۸ رشته
هر المپیاد، از شروع تا انتخاب تیم ملی، شامل چهار مرحله یا بیشتر است. در مرحله اول که حدود بهمن ماه هر سال برگزار میشود و حدود ۱۰۰هزار نفر شرکتکننده دارد و از این تعداد حدود هزار نفر پذیرفته میشوند. تنها پذیرفته شدگان مرحله اول میتوانند در مرحله دوم شرکت کنند.
در مرحله دوم هر سال نیز، حدود ۴۰ نفر در هر المپیاد برگزیده میشوند و برای آنها دورهای در طول تابستان برگزار میشود. در طی دوره تابستانی و در انتهای آن تعدادی آزمون برگزار میشود. با توجه به نمره امتحانات دوره به دانشپژوهان مدالهای طلا، نقره یا برنز اهدا میشود. دارندگان مدال طلا در دورهٔ دیگری که معمولاً در نیمهٔ دوم همان سال برگزار میشود شرکت میکنند. پس از پایان دوره طلا آزمونهای انتخاب تیم برگزار میشود که از میان آنها اعضای تیم ملی المپیاد جمهوری اسلامی ایران جهت اعزام به المپیادهای جهانی برگزیده میشوند.
تمامی دارندگان مدال نخبه حساب میشوند و از مزایای بنیاد نخبگان بهره میبرند. البته مزیای آنها بسته به مدال تفاوت دارد.
مدالهای طلا از کنکور سراسری معاف هستند. مدالهای نقره و برنز هم 20 درصد سهمیه در کنکور سراسری دارند. (تسهیلات ورود به دانشگاه ممکن است هرسال تغییراتی داشته باشد)
با توجه به اهمیت این رویداد بزرگ علمی در کشور از تمامی خانواده های محترم درخواست می شود با تشویق دانش آموزان به شرکت در این کلاس ها آنها را در طی این مسیر با ارزش همراهی کنند.
با آرزوی موفقیت روز افزون برای دانش آموزان عزیزمان در این رقابت علمی… .