ضمن آرزوی سعادت برای شما عزیزان باتوجه به نقش و مسئوليت پدران و مادران محترم در ایام امتحانات و تاثیر آن بر موفقیت فرزندان نظرتان را به چند توصیه اساسی جلب می کنیم امید است با همراهی شما عزیزان بتوانیم زمینه های لازم را برای ارتقاء کیفیت آموزشی فرزندانتان فراهم نماییم.
1- در ایام برگزاری امتحانات در خانه فضاي آرام، شورآفرين و اطمينانبخش ايجاد نمایید زیرا بيشتر پژوهشها نشان دادهاند كه استرس بيجا، كارآمدي فرد را تحتتأثير منفي قرار ميدهد و باعث كاهش ميزان كارآمدي ميشود
2- مشکلات و درگیری های خانوادگی را کاهش داده و مشکلات بوجود آمده را حتی الامکان به فرزندانتان منتقل ننمایید
3- امتحان دانشآموز، وظيفه دانش آموز است نه وظيفه والدين ، والدين مسووليتهاي خودشان را دارند و دانشآموز مسووليتهاي خودش را ،اين وظيفه فرزند شماست كه بموقع درس بخواند، تمرين حل كند و خود را براي امتحانات پایانی آماده كند. شما وظايف ديگري داريد بهتر است هر كسي به وظايف خودش بپردازد.
4- رفت و آمدهاي خانوادگي ميهماني رفتن و ميهماني دادن زياد، وقت زيادي از شما و فرزندانتان خواهد گرفت. در زمان امتحانات، ميزان رفت و آمدها را كم كنيد.
5- تشويق در فرصتهاي مناسب و تشويق و تاييد فرزندتان حس عجيبي در وي رشد ميكند. او احساس ميكند قدرت عجيبي پيدا كرده است، قادر است بيشتر مطالعه كند، تمرين كند، ياد بگيرد، يادگيري برايش جالب و شورانگيز خواهد شد. درس خواندن و تلاش او را به هرصورت ممکن تشویق کنید .
6- سروصدای تلویزیون و مزاحمت کودکان کوچکتر خانه را کاهش دهید
7- شنونده خوبی باشید تا فرزندتان بتواند مشکلات درسی و امتحانات خود را به راحتی با شما در میان گذارد
8- به وضعیت غذایی فرزندتان رسیدگی بیشتری داشته باشید و سعی نمایید رژیم غذایی مناسب و کاملی در خانه وجود داشته باشد .
9- در شرايط کنوني که ايام امتحانات است، خانواده ها بايد دقت کنند که شرايطي آرام و فارغ از جرو بحث براي فرزندان فراهم کنند و به آنها اطمينان دهند که نتيجه خوب در امتحانات، حاصل تلاش آنان خواهد بود و نه چيز ديگر.
10- به فرزندانتان امید دهید و مطلب را يادآوري کنيد که آنها تاکنون از سد امتحانات متعددي گذشته اند و اين بار نيز مانند امتحانات گذشته مي توانند اين دوران را پشت سر بگذارند.
11- آمادگي جسمي دانش آموز براي شرکت در جلسه امتحان به اندازه آمادگي روحي او اهميت دارد. گرسنگي، خوردن غذاهاي سنگين و حتي پوشيدن لباس هايي که نتواند دانش آموز را در مقابل سرما يا گرماي محل امتحان حفظ کند نيز در کاهش توان تحليل علمي و به هم ريختن قواي ذهني و افزايش استرس او در جلسه امتحان موثر است.
12- توجه داشته باشید که مسافرت والدين و تنها گذاشتن دانش آموزان در موقع امتحانات آرامش آنها را بر هم مي ريزد
13- به نحوی رفتار کنید که امتحان در نظر فرزندتان بيش از حد بزرگ جلوه نکند، بلکه از امتحان به عنوان راهي براي تعيين سطح يادگيري و رفع مشکلات درسي، سخن بگوييد
14 – اهداف امتحان را براي فرزند خود بازگو کرده، به روشني مفهوم امتحان را به او تفهيم کنيم تا در نهايت به دليل يادگيري مطلب درسي، مطالعه و فعاليت کند، نه فقط براي کسب نمره. به عبارت ديگر از راه طبيعي ،علاقه به يادگرفتن را در وي ايجاد کنيم نه ترساندن از امتحان را.
15 – توجه داشته باشيد که ميزان و سطح يادگيري مطالب درسي توسط فرزندمان، داراي اهميت است نه نمرات بالاي او در امتحان. چه بسا فرزنداني که نمرات بالايي در امتحانات آورده اند اما مطالب درسي را پس از گذشت چند روز فراموش کرده اند و چه بسيار دانش آموزاني که در امتحان نمره بالايي نياورده اند ولي مقدار قابل توجهي از مطالب درسي را به خوبي آموخته و آن را به طور عملي تجربه کرده اند.
16 – فرزندان خود را از نظر نمره هاي امتحاني با دوستان و همسالان و فرزندان بستگان و همسايگان مقايسه نکنيد. چه، اين مقايسه موجب ايجاد ذهنيت منفي در او نسبت به امتحان شده، به تدريج اعتماد به نفس او را نيز از بين مي برد.
17 – قبل از امتحان با دادن وعده هايي نظير اگر در اين امتحان فلان نمره را بگيري، فلان جايزه را برايت تهيه مي کنم فرزند خود را تحت فشار و اضطراب دروني قرار ندهيدبلکه هميشه اين طور اظهار کنيد که تو سعي و تلاش خود را بکن تا بتواني مطالب را خوب ياد بگيري.
18 – در صورت نیاز به راهنمایی و کمک در دروس از طرق ممکن به آنها کمک کنید
19 – در برنامه هاي درسي فرزندتان دخالت نكنيد ، اما نظارت داشته باشيد .
20 – اگر خود فرزندتان را جهت امتحان به مدرسه می رسانید سعی کنید کمی زود تر از خانه خارج شوید تا فرزندتان بدون نگرانی از تاخیر در محل امتحان حاضر شود.
جمع آوری کننده مطلب: مشاور محترم؛ سرکار خانم ناصری
تایید کننده مطلب: مدیریت محترم آموزشگاه؛ سرکار خانم ملائکه